Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Ez történt eddig...

2011.02.13A Jurassic Park IV-ről szóló első hírek a harmadik rész bemutatója után nem sokkal, 2002-ben kezdtek el napvilágot látni. 2002 júniusában Steven Spielberg azt nyilatkozta, hogy csak producerként tér vissza, és a filmet Joe Johnston (JP III, Jumanji, Rocketeer) fogja rendezni. 2003 júliusára William Monaham (Mennyei királyság, A tégla, Hazugságok hálója), forgatókönyvíró befejezte az első vázlatot, mely szerint a történet már nem egy dzsungelben játszódik. A tervezett bemutató: 2005 nyara.

Sam Neill
-ről az a hír járta, hogy visszatérne, mint Dr. Alan Grant, bár ezt megcáfolta a későbbi mondata, miszerint ő soha nem játszana el egy karaktert három alkalommal. A forgatást 2004-ben akarták kezdeni Kaliforniában és Hawaiin. 2004 szeptemberében John Sayles (Piranha, Alligátor, Üvöltés) átírta a forgatókönyvet, a bemutatót 2005 telére halasztották.

2004 októberében Jack Horner paleontológus, az eddigi három film szaktanácsadója, kijelentette, hogy elvállalná ezt a szerepet az új filmben is.
2005 áprilisában a filmek trükkmestere, az azóta eltávozott, Stan Winston elárulta, a folytonos csúszások oka az, hogy Spelberg egyik forgatókönyv változattal sem volt eddig elégedett. Elmondása szerint egyik történetben sem volt meg a kaland és a tudomány megfelelő egyensúlya.

2006 februárjában Frank Marshall producer azt nyilatkozta, hogy van egy teljesen befejezett, "jó szkript"-jük, és a forgatás 2007-ben kezdődhet, majd 2008-ban már a mozikban lehet a film. Rendezőként ekkor már nem Johnstont, hanem Spielberget emlegették. 2007-ben Laura Dernt és Richard Attenborough-t is megkeresték, hogy térjenek vissza, mint Dr. Ellie Sattler és John Hammond, továbbá Jeff Goldblum is érdeklődését fejtette ki a szerepléssel kapcsolatban. Ezeket a számításokat valószínűleg a 2008 másjusában megjelent Indiana Jones és a kristálykoponya királysága húzta keresztül, ez a film ugyanis jóidőre lefoglalta Marshallt és Spielberget is.

Folyt köv.